2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Jautienos guliašas


  1. 400gr. jautienos
  2. 1 svogūnas
  3. 2 morkos
  4. 5 v.š.pomidorų padažo
  5. 2 v.š. grietinės
  6. 1 didelis v.š. miltų
  7. 70gr. sviesto
  8. druska
  9. pipirai
  10. lauro lapelis
  11. aliejaus kepimui
Gaminimas:
Supjaustyti jautieną vidutinio dydžio gabalėliais ir dėti kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti 7min. Po to nugriebti susidariusias putas ir įberti druskos,pipirų,supilti pomidorų padažą,dar šiek tiek patroškinus visą keptuvės turinį supilti į puodą su verdančiu vandeniu (vandens numatykite įpilti tik tiek,kad šiek tiek apsemtų mėsą ir įmeskite pusę sultinio kubelio). Lauro lapelį taip pat dėti i puodą,ir virti 1 val.ant lengvos ugnies. Tuo metu kol mėsa verda keptuvėje įkaitinti aliejų,svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir dėti kepti kol suminkštės,morkas suspjaustyti nedideliais kubeliais ir dėti prie svogūnų.Apkepintas morkas ir svogūnus sukratyti į puodą su mėsa.Kitoje keptuvėje ištirpinti sviestą ir į jį dėti didelį šaukštą miltų,juos tik šiek tiek pakepinti,kad susidarytu košelė. Pasemtį su samčiu sultinio iš puodo ir pilti i keptuvę su miltų košele,gerai pamaišyti,bet jau nebekaitinant,ir tokį padažiuką pilti atgal į verdamą mėsytę. Dar pavirti 10min. Ir galiausiai pagardinti grietine ir jeigu reikia druskyte. Mes valgėme šį kartą su keptomis bulvėmis,bet skaniausia su bulvių koše :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą