2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Pomidoriniai Vafliai


Kažkas naujo pusryčiams,arba šiaip alkanam skrandžiukui :) Man labai skanu,kepiau jau ne vieną kartą. Manau, galima pomidorus pakeisti ir dešryte,dar nebandžiau,bet tikrai pamėginsiu. Receptą radau vaflinės instrukcijos knygutėje.

Maždaug 8 vafliai
  1. 5 kiaušiniai
  2. 100g. minkšto sviesto (aš ištirpinau)
  3. 1 a.š. druskos
  4. 8 v.š. kefyro (tinka ir natūralus jogurtas, tik reikia dar šlakelio pieno suskystinimui)
  5. 150g. miltų
  6. 100g. saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų aliejuje.
  7. šiek tiek šviežių žolelių,patartina baziliko,bet tinka ir petražolės ar krapai.
Gaminimas:
Įkaitinti uždarytą vaflinę.
Atskirti kiaušinių baltymus ir juos išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su sviestu ir druska. Taip pat į juos įmaišyti kefyrą ir miltus. Šiek tiek nusausintus pomidorus ir žoleles smulkiai supjaustyti.Viską gerai išplakti. Galiausiai atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus ir įdėjus 3 ar 4 v.š. masės į vaflinę,kepti maždaug 4 min.arba kol gražiai paruduos.
Man skaniausias patiekimas su šviežiais agurkais bei truputėliu majonezo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą