- 650g kiaulienos
- 1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
- 2 morkos (pjaustytos nedideliais kubeliais)
- 2 pakeliai su puse ryžiu (1 pakelis 125g.)
- 70g.sviesto
- 150g. pomidorų padažo
- 3 skiltelės nulupto česnako
- druskos
- pipirų
- lauro lapas
- aliejaus
- mėgiamų prieskonių
- cukraus
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais (kaip gulešui),paskaninti druska ,pipirais,mėgiamais prieskoniais ir apkepinti keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.Apkepintą mėsą dėti į atsparų karščiui puodą (naudojau stiklinį su dangčiu).Tuomet pakepinti svogūną su druska ir žiubsneliu cukraus.Jį kratyti ant mėsos. Morkas apkepinti su sviestu (20g.) iki minkštumo,ant jų galima užberti prieskoninių žolelių ir druskos.Jas taip pat dėti į puodą,ant mėsos ir svogūnų.Ant visko užpilti pomidorų padažą,berti nevirtus ryžius,šaukštelį druskos,ir užpilti verdančiu vandeniu,maždaug per keturis pirštus nuo ryžių,arba dvigubai tiek ,kiek buvo ryžių.Įdėti 50g.sviesto,uždengti dangti,ir dėti į 200laipsnių įkaitintą orkaitę.Kepti 30min. Po to išimti ,jei vanduo visas išviręs ,įpilti dar šiek tiek, pamaišyti ,įsmeigti česnako skilteles.Vėl kepti 30min.
Prieš patiekiant ,gerai viską išmaišyti.
Jau apie metai laiko darau tik si recepta, tobulas kiekviena karta :)dar dedu pjaustytu sparaginiu pupeliu ir pievagrybiu.
AtsakytiPanaikintiTobulas receptas
AtsakytiPanaikintiSeniai valgiau plovą, reikės pasigaminti pagal Jūsų receptuką, nes atrodo tiesiog nuostabiai!!!
AtsakytiPanaikintijei neturiu tokio puodo su dangciu, taciau uzdengciau folija ar taip pat iseitu ?
AtsakytiPanaikinti