2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Orkaitėje keptas plovas

 Receptą radau internete,ir tikrai nenusivyliau,labai skanu gavosi,dabar manau visada plovą kepsiu orkaitėje.Siūlau ir jums:
  1. 650g kiaulienos
  2. 1 svogūnas (smulkiai pjaustytas)
  3. 2 morkos (pjaustytos nedideliais kubeliais)
  4.  2 pakeliai su puse ryžiu (1 pakelis 125g.)
  5. 70g.sviesto
  6. 150g. pomidorų padažo
  7. 3 skiltelės nulupto česnako
  8. druskos
  9. pipirų
  10. lauro lapas
  11. aliejaus
  12. mėgiamų prieskonių
  13. cukraus
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais (kaip gulešui),paskaninti druska ,pipirais,mėgiamais prieskoniais ir apkepinti keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.Apkepintą mėsą dėti į atsparų karščiui puodą (naudojau stiklinį su dangčiu).Tuomet pakepinti svogūną su druska ir žiubsneliu cukraus.Jį kratyti ant mėsos. Morkas apkepinti su sviestu (20g.) iki minkštumo,ant jų galima užberti prieskoninių žolelių ir druskos.Jas taip pat dėti į puodą,ant mėsos ir svogūnų.Ant visko užpilti pomidorų padažą,berti nevirtus ryžius,šaukštelį druskos,ir užpilti verdančiu vandeniu,maždaug per keturis pirštus nuo ryžių,arba dvigubai tiek ,kiek buvo ryžių.Įdėti 50g.sviesto,uždengti dangti,ir dėti į 200laipsnių įkaitintą orkaitę.Kepti 30min. Po to išimti ,jei vanduo visas išviręs ,įpilti dar šiek tiek, pamaišyti ,įsmeigti česnako skilteles.Vėl kepti 30min.
Prieš patiekiant ,gerai viską išmaišyti.

3 komentarai:

  1. Jau apie metai laiko darau tik si recepta, tobulas kiekviena karta :)dar dedu pjaustytu sparaginiu pupeliu ir pievagrybiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Seniai valgiau plovą, reikės pasigaminti pagal Jūsų receptuką, nes atrodo tiesiog nuostabiai!!!

    AtsakytiPanaikinti