Pyragas labai labai labai skanus...daugiau nėra ką ir pridurti :) Receptas iš J.Oliverio knygos "Jamie's Great Britain"
- 125g. sviesto (plius extra ,formai patepti)
- 225g. rudojo cukraus (naudojau pusę kieko rudo ,pusę balto)
- 4 dideli kiaušiniai
- 1 didelis apelsinas
- 200g.maltų migdolų
- 100g. miltų
- pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (recepte neparašyta,bet aš įdėjau)
- 1 citrina (naudojau tik pusę)
- 225g cukraus pudros (sunaudojau maždaug tik apie pusę puodelio)
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.Atsegamos kepimo formos kraštus ištepti sviestu,o dugną iškloti kepimo popieriumi.
Ištirpintą ar minkštą sviestą išlpakti su 125g.cukraus,tuomet būtinai po vieną įplakti kiaušinius.Įtarkuoti apelsino žievelės. Maltus migdolus sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Miltų mišinį pilti į kiaušinių plakinį ir viską gerai išmaišyti iki vienalytės konsistensijos.Supilti į kepimo formą ir kepti 30min.,kol gražiai paruduos.Patikrinti galite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį,jei ištrauktas pagaliukas neaplipo tešla ,vadinas pyragas iškepęs. Iškepusį pyraga kelias minutes atvėsinkite kol pasidarysite sirupą.
Likusį cukraus kiekį (100g.) berti į nedidelį puodą,įspausti apelsino sultis,ir kaitinti kelias minutes kol cukrus ištirps. Kol pyragas visiškai neatvėsęs, jame padarykite daug skylučių ,mediniu pagaliuku,ir apliekite sirupu.Kai sirupas visiškai susigėręs ,išimkite pyragą iš kepimo formos ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Glajus paruošiamas labai paprastai,tereikia išspaustas citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra ir viskas! Belieka užpilti ant pyrago ir jei turite kanrtybės, palaukti ,kol jis šiek tiek sustings :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą