2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Saldi sriuba


Turbūt ne man vienai šita sriuba vaikystės skonis,nors man ji tuomet nebūdavo pati skaniausia. Beje tik pirmą kartą pati ją viriau,pagal savo šeimynėlės prašymą, bet dabar manau ,kad tikrai ne paskutinį. Tik sekantį kartą dėsiu mažesnius makaronus,ir plius šaukštą uogienės. O dabar receptas toks,nors koks čia receptas, nėra čia ką daryt :) ...

  1. Didelė sauja džiovintų abrikosų ar persikų
  2. Saujelė razinų
  3. Didelė sauja džiovintų obuolių
  4. 7-8 v.š. kisieliaus (pusę puoduko)
  5. makaronų
  6. vandens
Gaminimas:
Išvirti makaronus ir po to nupilti juos šaltu vandeniu (tik nepervirkite ,nes sriuboje dar jie suminkštės). Džiovintus vaisius nuplauti ir pasmulkinti (razinų smulkinti nebereikia :)). Užvirinti apie 2l. vandens ir suberti vaisius ,kelias minutes pavirti,kad pabringtų. Kisielių ištirpinti puoduke su šaltu vandeniu ir supilti į verdantį vandenį su džiovintais vaisiais. Gerai išmaišyti.Sukratyti išvirtus makaronus,šiek tiek arba visai atvėsinti ir skanaus!

6 komentarai:

  1. Bet jei padarytum su miltiniais kukuliukais tai isvis, gali pirstus apsilaizyt :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super, tik i svecius nepamirsk pasikviest, butinai atvyksiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Cia mano buvo megstamiausia sriuba :D tavo kiek pamenu buvo raugintu kopustu :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu taip gerai pasakyta buvo ,dabar yra ir skanesniu nei kopustu ,bet ji vistiek gera :D

    AtsakytiPanaikinti