2012 m. liepos 3 d., antradienis

Kiaulienos suktinukai su sūrio ir abrikosų įdarų




 Suktinukams:
  1. 600g. karbonadinės mėsos (kiaulienos)
  2. 1 kiaušinis
  3. 200g. tarkuoto sūrio
  4. sauja džiovintų abrikosų
  5. 2v.š. majonezo
  6. 1v.š. bazilikų pesto
  7. druskos
  8. maltų pipirų
  9. petražolių 
  10. džiuvesėlių voliojimui
Padažui:
  1. 40g.sviesto
  2. 1v.š. miltų
  3. puses vištienos sultinio kubelio
  4. 2-3v.š. grietinės
  5. 2v.š.vorčesterio padažo
  6. šlakelis grietinėlės  
  7. lauro lapelis
  8. keli pipirai
Gaminimas:
Kiaulieną išmušti,pabarstyti druska ir pipirais.Tarkuotą sūrį sumaišyti su smulkiai pjaustytais abrikosais,majonezu ir pesto. Įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Ant mėsos dėti po šaukštą įdaro,suvynioti ir persmeigti mediniais smeigtukais,kad įdaras neišbėgtų. Tuomet pavolioti išplaktame kiaušinyje,o po to ir džiūvesėliuose sumaišytuose su smulkintom petražolėm.Suktinukus apkepinti iš visų pusių keptuvėje ant aliejaus. Apkepinus,sudėti i katiliuką ir užpilti verdančiu vandeniu.Įmesti lauro lapelį,pipirų ir pusę sultinio kubelio. Virti 15min. Keptuveje ištirpinti svietą,į jį berti miltus,išmaišyti ir ant viršaus užpilti nuvirusių suktinukų sultinį (šiek tiek palikti ir katiliuke).Padažą nuolat maišyti,išjungus ugnį dėti grietinės ,įpilti grietinėlės,jei reikia dar druskos ar pipirų,ir supilti atgal i puodą su suktinukais.Įpilti vorčesterio padažo,gerai viską pamaišyti ar tiesiog uždėjus dangtį sukratyti ,kad susimaišytų ir troškinti apie 10-15min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą