2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu ir šokoladu







Iš pirmo karto pavykę pyragaičiai,va ką reiškia daryti pagal daug kartų mamos išbandytą receptą!
Labai lengvai padaromi ir tokie skanūs,kad dabar kepsiu juos dažnai dažnai...Galima ir be kremo,o tik su šokoladu skonis vistiek puikus.Iš duoto kiekio pyragaičių pagaminsite tikrai nemažai,tiek kiek matote dešinėje,viršutinėje nuotraukoje (dar keletas nespėjo patekti į kadrą nes buvo sudoroti).

stiklinė apie 200gramų

Plikytai tešlai:
  1. stiklinė miltų
  2. stiklinė vandens
  3. 150g. sviesto
  4. 4 kiaušiniai
Varškės kremui:
  1. 200g.varškės
  2. 50ml.grietinėlės
  3. cukraus pudros (pagal skonį)
  4. vanilinio cukraus (nebūtina)
Šokolado glajui:
  1. 200g.baltojo šokolado
  2. keletas gabalėlių pieniško šokolado
Gaminimas:
Vandenį ir sviestą kartu,užvirinti.Kai vanduo su sviestu ima burbuliuoti greit subert miltus,ir iškart viską gerai išmaišyt,kol gausis vienalytė masė nekimbanti prie kraštų.Košė turi būti gan kieta.Ją atvėsiname įdėja į dubenį.Kol košė dar nevisiškai atvėsusi,po vieną mušti kiaušinius,kol masė gausis riebios grietinės tirštumo (gali kiaušinių prireikti mažiau ar daugiau,bet aš sunaudojau 4).Orkaitę įkaitinti iki 210laipsnių karščio (labai svarbu). Skardą iškloti kepimo popieriumi,ir konditeriniu švirkštu ar šaukštu guldyti ,maždaug graikinio riešuto dydžio ,pyragaičius ant skardos (iškepę jie būna dvigubai padidėję).Kepti kol gražiai paruduos,apie 20min,tik nesudeginkite nes orkaitė bus labai karšta,bet jeigu išimsite ir per anksti ,jie gali šiek tiek pakristi,taip,kad geriau daugiau pakepę. Kol kepate neatidarinėkite orkaitės-tai taip pat pavojus sukritimui. Jei iškepti pyragaičiai barška kaip akmenukai-puiku!
Kremas:
Maisto smulkintuvo ar mikserio pagalba suplakite kremui visus ingridientus,cukraus pudros kiekis priklauso nuo jūsų saldžiamėgiškumo.O kremas turi gautis vienalytis,be varškes gumuliukų,nors čia jau kaip kas nori ,žinoma :)
Šokoladas:
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėlė.Tirpindami maišykite.

Kremą į pyragaičius galima įpurkšti su konditeriniu švirkštu,bet aš tiesiog įpjoviau ir šaušteliu įdėjau kremo. Tuomet belieka kiekvieną pyragaitį panardinti šokolade.Beje,labai tinka ir pabarstukai....


5 komentarai:

  1. O kaip issikepti, kad nesukristu? Viena karta bandziau, tai man jie sukrito.. :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal per anksti isemete is orkaites ir neiskepe pilnai,kad sukrito. Arba gamyboje kazka netaip padarete :)

      Panaikinti
    2. Na gal per mazai ant ugnies pakaitinau tesla :)

      Panaikinti