2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Totoriški čeburėkai


 Tešlai reikės:
  1. 250ml. vandens
  2. 20g.aliejaus
  3. 1,5 a.š. druskos
  4. 1 kiaušinio
  5. 80gr. miltų (plikiniui)
  6. 2v.š. degtinės (naudojau brendį,nes degtinės neturėjau)
  7. 480gr.miltų
Įdarui:
  1. 600g.kiaulienos-jautienos faršo
  2.  1 svogūnas
  3. 150gr. kefyro (neturėjau tai pyliau vandens)
  4. druskos
  5. maltų pipirų
  6. džiovinto mairūno
Gaminimas:
Vandenį užvirinti kartu su druska ir aliejumi.Užvirus,supilti plikiniui skirtus miltus ir maišyti,kad nebūtų gumulėlių.Ataušus imaišyti kiaušinį,supilti degtinę ir dubėrus likusius miltus,gerai išminkyti,tai gali trukti apie 15 min. arba kol tešla taps vienalytė ,nelimpanti,elastinga. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
   Įdarui ,pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir sumaišyti su visais likusiais ingredientais.
Formavimas/kepimas:
Atgnybti kiaušinio dydžio tešlos, plonai  iškočioti, ant vienos pusės dėti mėsos įdaro,kitą tešlos puselę užlenkti ir užspaudyti šakute. Aliejus turi būti gerai įkaitęs,o čeburėkai jame, turėtų būti panirę bent iki pusės.Kepti kol gražiai paruduos.Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio aliejaus pertekliuj panaikinti.
     Skanaus.



Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą