2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Orkaitėje kepti Cepelinai


 Nuotraukoje ką matote, buvo kepta neuždengus viršaus su folija,tad viršus šiek tiek apkepęs, Uždengiant rezultatas geresnis, jie labiau iššunta.


Nenusakomai džiaugiuosi išbandžiusi šį receptą, nes jis superinis!!! pusvalandukas ir cepelinai lėkštėje. Su vyreliu nusprendėme, kad tikrųjų cepelinų jau ir nebe labai verta daryti, kai yra toks daaauuug kartų lengvesnis, bei skoniu neprastesnis, receptukas. Jį radau Tupperware bliudelių karalystėje... (facebook: Ramintos Tupperware). Stipriai rekomenduoju išbandyti.

3 asmenų šeimai

Reikės:
  1. 8 nemažų bulvių
  2. druskos
  3. maltų pipirų
  4. 400g. maltos kiaulienos
  5. 0,5 svogūno
  6. 1 kiaušinis
Gaminimas:.

Bulves sutarkuoti smulkiausia tarka. Į tarkius berti šiek tiek drukos bei pipirų, pamaišyti. (NENUSUNKTI) Svogūną susmulkinti ir apkepinti (ant aliejaus ar sviesto). Į maltą mėsą įmušti kiaušinį,berti druskos, pipirų, sudėti kepintą svogūną ir gerai išmaišyti rankomis. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Silikoninę keksiukų formelę patepti šiek tiek aliejumi ir dėti po šaukštą bulvių tarkių. Į vidurį dėti mėsos (~v.šaukštas) o ant viršaus vėl bulvių tarkių, iki pačio viršaus.
Kepti orkaitėje 10min. po to užkloti viršų su folija (kad neapskrustų kaip kugeliukas) ir dėti orkaitėn vėl 10 min. Idealu, jei išjungus orkaitę palauktumėte 5 min. jų neištraukę. Kol jie labai karšti sunkoka gražiai išimti (man prilipo dugnas šiek tiek) bet tam pasitarnaus šaukštas. Šiek tiek pravėsę , išsiims puikiausiai.
 Skanaus!

 Šiuos cepelinus galima kepti ir mokrobangų krosnelėje (apie 10min.) , netgi rekomenduojama, bet aš jos neturiu ,tad ir komentarų nėra.

4 komentarai:

  1. Toooobula!! Nerealiai greitai pasigamina, o skonis kaip "tikrų" cepelinų. Ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai SUPER!!! Išbandyta. Paprasta, greita, visai šeimai labai patinka. Tikras atradimas. Ačiū :))



    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaniai atrodo. Būtinai išbandysime.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau išbandžiau receptą. Gavosi skaniai. Ačiū labai

    AtsakytiPanaikinti