2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

tinginių čeburėkai (su lavašu)

 Labai lengvai bei greitai pagaminami čeburėkai. Aš įsimylėjau šį gaminimo būdą,ir kitaip čeburėkų, kol kas, nebedarau. Trumpai tariant-SUPER!

 

  1. 500g. kiaulienos-jautienos faršo
  2. 1 kiaušinis
  3. 0,5 svogūno
  4. 1/4 sultinio kubelio
  5. trupučio vandens (maždaug 30ml.)
  6. druskos
  7. maltų pipirų
  8. 15 mažų lavašų
  9. saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Svogūna susmulkinti ir apkepinti su trupučiu aliejaus. I farša įmušti kiaušinį,berti druskos,pipirų. Įtrupinti sultinio kubelį,truputėlį šliukštelti vandens. Taip pat sudėti kepintus svogūnus ir sumaišyti viską rankomis.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų. Ant lavašo vienos pusės iškloti mėsos įdarą (kaip pavaizduota nuotraukoje), užlenkti kitą pusę ir prispausti kraštelius pirštais (nieko tokio jei labai gerai nesulimpa).
Šiek tiek primažinti keptuvės karštį ir dėti kepti. Vienai pusei parudavus apversti ant kitos.
Skanu tiek karšti ,tiek atvėsę.

18 komentarų:

  1. Jau isbandem, super, super, super .

    AtsakytiPanaikinti
  2. skanumelis!!! greita, paprasta, skanu!!! super

    AtsakytiPanaikinti
  3. pfi...geriau nepatinget ir pasigaminti tesla su kefyru arba pasukom ir valgyt su sultinga mesyte savo rankom isminkytus ceburekus :) dar nei vienas ragaves nepasake nei vieno blogo zodzio apie mano ceburekus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinoma galima ir nepatingėt, bet kasdienybė jau tokia , kad dažnai gaminant, kartais norisi ir patingėt šiuo klausimu...o aš nedrystu sakyt, kad jūsų čeburėkai neskanūs, o jūs šiuos visgi išbandėt? :)

      Panaikinti
  4. is kur tiek neapykantos improvizacijai

    AtsakytiPanaikinti
  5. pameginsiu, manau bus skanu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. visada taip kepu!labai skanu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. kepus labai daug kartu labai skanu ir greita

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skaniai pavyko. Net nustebau kad gali būti taip skanu. Paprastai pagaminama ir nereikia terliotis kaip su tikrais čeburekais. Ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip smagu,kad patiko,nera uz ka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puikus receptas, geras tuo kad mažai aliejaus reikia.
    Keptuvėje kepti daug patogiau.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pabandziau, bet kas antras atsivere ir labai aliejaus pritrauke. Nepatiko.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vaizdelis gražus, manau ir skonis geras! Jau dabar seilės tįsta. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ar lavasas ne toks, ar per mazai aliejaus bet man kaip foto nwsigavo:( krastai nesukibo zinoma viskas vietoj bet kad butu graziai uzspausti irgi nera:(

    AtsakytiPanaikinti