2013 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Raugintų agurkų sriuba


Sriubytė su rūgštele,tai kas man laaabai patinka...O štai ir ji:

  1. 3 nemaži rauginti agurkai
  2. 200g. kruopų mišinio (perlinės kruopos,džiovinti žirniai,lešiai)
  3. 1 bulvė
  4. 3 virtos vištienos dešrelės
  5. 0,5 svogūno
  6. 1 morka
  7. 20g.sviesto
  8. 1a.š.vištienos sultinio miltelių (naudoju organic :))
  9. lauro lapas
  10. kvapieji pipirai
  11. druska,malti pipirai,cukrus,prieskoninės žolelės
Kruopas geriausia iš anksto užmerkti karštame vandenyje,kad išbrinktų. Svogūną susmulkinti ir pakepinti su sviestu.Kai svogūnas suminkštėja,ten pat sudėti ir sutarkuotą morką. Pabarstyti druska,pipirais,galima dar kokių žolelių,bei žiubsnelį cukraus.Apkepinus morkas ,priglausti ir smulkiai pjaustytas dešreles,bei dar šiek tiek pakepinti.Į puodą dėti nestambiai pjaustytą bulvę,kratyti išbrinkusias kruopas ir užpilti verdančiu vandeniu (apie 2l.).Įmesti lauro lapą,kvapiujų pipirų,berti vištienos sultinio,šiek tiek druskos.
Tuo metu,kol sriuba verda,susipjaustyti agurkus,panašaus dydžio gabalėliais kaip ir dešreles.Prieš baigaint sriubai virti,sukratyti agurkus,dar keletą minučių pakaitinti,kad agurkai išleistu savo rūgštelę ir šiek tiek suminkštėtų.Paskaninti grietinėle.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą