Vyniotinis iš to ką radau savo šaldytuve bei spintelėse :) P.S Ragautojai labai išgyrė šį mano bandyma,sakė viskas labai susiderino.
- apie 400g. kiaulienos šoninės
- 10 džiovintų abrikosų
- 2 rūkytos dešrelės
- druskos
- maltų pipirų
- baltųjų pipiriukų
- 1 svogūnas
- keli lauro lapeliai
- 4 česnako skiltelės
Dideliame puode užvirinti vandenį, įmesti nuluptą svogūną,česnako skiltelės,lauro lapelius,berti druskos (kad vanduo būtų pakankamai sūrus). Ant lentelės iškloti mesa,ją gerai išmušti,iš abiejų pusių pabarstyti druska bei pipirais. Šalia mėsos kraštelio,išilgai išdėlioti abrikosus,ant jų guldyti ir dešreles. Susukti vyniotinį. Jį suvynioti į merlių, galus užrišti storais siūlais. Taip pat apvynioti siūlais visą vyniotinį,kad jis būtų kuo standesnis. Ir dėti virti į karštą vandenį nemažiau valandai. Išvirusį,paslėgti kokiu nors sunkiu daiktu,aš uždėjau keptuvę o ant jos 3 stiklainius su uogiene. Taip palaikyti galima per naktį,o tuomet smagiausia dalis-išvynioti iš merliaus,pjaustyti,ragauti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą