- 400ml. kefyro
- pusės stiklines cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. valgomosios sodos
- 2-3 stiklinės miltų (apie 400g.)
Kefyrą užkaitinti katiliuke iki užvirimo (tame pačiame katiliuke darysime blynų tešlą,tad jis neturėtų būti labai mažas,nes kai įdėsite sodos masė smarkiai suputos). Tuomet nukelti nuo ugnies ir įmaišyti nugesintą sodą (sumaišyti su truputėliu acto ar grietinės).Berti druskos žiupsnelį. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir taip pat įmaišyti į kefyrą. Miltų dėti tiek kol tešla gausis kaip riebi grietinė arba kažkas panašaus į tešlą pyragui.Kepti įkaitintame aliejuje iš abieju pusių kol paruduos,nors turbūt to aiškinti nereikia :)
bet tikrai kokie issipute :) skaniai atrodo, isbandysiu ;)
AtsakytiPanaikintiIšbandyk išbandyk,tik užmiršau pasakyti ,kad kol blynai katik iš keptuvės karšti, tai šiek tiek jaučiasi soda,bet kai truputį pravėsta pasijunta nuostabus mielinių blynų skonis :)
Panaikintibet tikriausia gaunasi nemazai blynu is tokio kiekio, jei vyras blunu nevalgo tai tada is puse reiketu daryt :D ?
AtsakytiPanaikintiBet jei mama daug valgo blynu tai tinka ir sitas duotas kiekis :D
AtsakytiPanaikinti