2012 m. kovo 20 d., antradienis

Trupininis pyragas su uogiene





  1.  3 nedideli puodeliai miltų
  2. nepilnas puodelis cukraus
  3. 1 a.š. kepimo miltelių
  4. 1 citrinos žievelės ir sulčių
  5. puse pakelio sviesto
  6. 50ml.aliejaus
  7. 3 a.š krakmolo
  8. 250ml. uogienės
Gaminimas:
Miltus,cukrų,kepimo miltelius ir nutarkuotos citrinos žieveles dėti į indą ir išmaišyti. Ten pat itarkuoti šaltą sviestą supilti aliejų ir su mikserio ar rankų pagalba padaryti trupininę tešlą.I atskirą dubenį sudėti uogienę,įspausti citrinos sultis ir subėrus krakmolą gerai išmaišyti. Paragaukite jei jūsų uogienė nėra labai saldi galima dar ją pasaldinti cukrumi.Pusę trupininės tešlos dedame i riebalais išteptą skardą ja suspausti,tuomet ant viršaus pilti ir tolygiai paskirstyti uogienę. Ant viršaus suberti likusią trupininę tešlą ir kepti 180 laipsnių ikaitintoje orkaiteje apie 45min. arba kol paviršius paruduos. Pjaustyti ir valgyti geriausia atvėsinus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą