2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Trinta pievagrybių sriuba

Jau maniau teks išmesti vargšelius pievagrybius,bet gavau gera patarimą kaip tyčia... pasigaminti šitos puikios sriubytės,valgėm apsilaižydami :)

  1. 350g.pievagrybių
  2. 50g.sviesto
  3. 3 v.š.miltų
  4. 700ml vandens
  5. Tarkuoto sūrio
  6. 3v.š. grietinės
  7. 100ml.pieno
  8. 1 svogūnas
  9. druska
  10. malti pipirai
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų,ir į jį dėti pusžiedžiais supjaustytą svogūną.Šiek tiek apkepti,ir į tą pačią keptuvę sudėti supjaustytus pievagrybius.Pagardinti norimais prieskoniais,druska,pipirais,ir kepti 7 minutes. Puode kur darysime sriubą ,ištirpinti sviestą ir į jį po šaukštą maišant berti miltus,tada po truputį pilti pieną,bet būtinai maišant,kad nesusidarytu gumulėliai. Supilkite ir virdulyje užvirusį vandenį 700ml. (taip bus greičiau).Į puodą sudėti keptuvės turinį t.y svogūnus ir pievagrybius. Dar pavirkite 7 minutes,ir jeigu reikia įberkite prieskonių ar druskos. Sriubą sutrinkite blenderiu,dėkite grietinę,tarkuotą surį,pamaišykite ir vuolia :) Skanu į sriubą įsidėti mažyčių džiūvesėlių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą