- 2 bananai
- saujelė graikiškų riešutų
- Migdolų drožlių
- 2 kiaušinių
- stiklinaitės cukraus (200g.)
- 300g.miltų
- 50g ištirpinto sviesto
- 40ml.aliejaus
- 100ml.pieno
- 2 a.š. be kaupo kepimo miltelių
- vanilės ekstrakto 2a.š.arba vanilinio cukraus 1a.š.
- cukraus pudros pyragui pabarstyti
Ištirpintą sviestą supilti kartu su aliejumi,berti cukrų ir išplakti (aš naudojau mikserį).Plakant įmušti kiaušinius po vieną.Į jau paruoštą masę pilti pieną ir pusę kiekio miltų sumaišytų su kepimo milteliais. Gerai išplakti,ir tuomet po truputi įmaišyti likusius miltus,kol tešla gausis tiršta. Supilti vanilės ekstraktą,susmulkinti bananus ir graikiškus riešutus,viską kratyti į tešlą ir išmaišyti šaukštu. Kepimo indą patepti riebalais (aš tepiau nedideliu kiekiu aliejaus) ,supiltį paruoštą tešlą,pabarstyti viršų migdolų drožlėmis ir dėti kepti apie 50min. į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ar iškepė patikrinti mediniu pagaliuku įsmeigus į pyrago vidurį-jei pagaliukas aplipo tešla,reiškia,kad dar neiškepė. Šiltas pyragas su ledais ir puodeliu balintos kavutės,tikras malonumas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą