- 350g. miltų
- 120g. sviesto
- žiupsnelis druskos
- 3 v.š. cukraus
- 1 kiaušinio trynys
Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ant jo berti druską,miltus,cukrų,įmušti kiaušinio trynį ir viską rankomis minkyti iki vientisos masės.Sulipdžius iš tešlos rutulį,jį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti 10min. į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo ir maistinės plėvelės ,pasibarsčius ant kočiojimo paviršiaus miltų,iškočioti 1cm. storio lakštą ir jį dėti į vienkartinę specialią kepimo lėkštę.Sulipdyti nelygumus,nupjaustyti nelygius kraštus,šonus suspaudyti šakute.Vidurį subadyti taip pat šakute ir dėti kepti į 180laipsnių įkaitintą orkaitę 17min. arba kol gražiai paruduos.
Plikytam kremui reikės:
- 2 kiaušinių tryniai
- 3 v.š.krakmolo
- 3 v.š. cukraus
- 3 a.š. vanilės ekstrakto
- 400m. pieno
Pusėje stiklinės pieno ištirpinti krakmolą.Likusią pieno dalį pilti į puodą kuriame darysime kremą.Į pašilusį pieną berti cukrų,vanilės ekstraktą, taip pat kol pienas dar neužviręs pilti ir išplaktus kiaušinių trynius. Prieš pat pienui užverdant supilti pieną kuriame ištirpintas krakmolas. Viską nuolat maišyti mediniu šaukštu,masei užvirus,ant mažos ugnies dar kelias minutes pakaitinti,bet būtinai nuolat maišant,kad iš krakmolo nesusidarytu gumulėliai. Atvėsiname kremą nuolat jį pamaišydami ,kad nesusidarytu plėvelė. Kremą pilti ant iškepto pagrindo,tuomet išdėlioti pasirinktus vaisius (aš naudojau mėlynes,braškes,avietes ir žalias vynuoges). Vaisius glazūruoti skaidria atvėsinta žele,arba specialia glazūra vaisiams glazūruoti (aš rinkausi glazūrą). Bent porai valandų tarte statome į šaldytuvą,kad sustingtų vaisiai su glazūra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą