2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Barščiai

  1. 0,5l. konservuotų burokelių,arba 5 mažų virtų burolėlių
  2. 2 nedidelių morkų
  3. 3 vidutinio dydžio bulvių
  4. pusės svogūno
  5.  3 v.š. sviesto
  6. pusės vištienos sultinio kubelio
  7. 1 lauro lapas
  8. keli juodieji pipirai
  9. malti juodieji pipirai
  10. džiovintų čiobrelių
  11. druskos
  12. grietinės
  13. 1l.vandens
Gaminimas:
Keptuvėje ištirpinti sviestą,i jį sudėti smulkiai supjaustytą svogūno puselę ir pakepinti kol suminkštės. Morkas tarkuoti smulkesniąja tarka nei burokinė ir dėti kepti kartu su svogūnais 10min.užbarsčius druskos,maltų pipirų ir čiobrelio.Į puodą pilti virdulyje užvirintą litrą vandens,įmesti pusę kubelio ,sultinio,dėti nelygiai supjaustytas bulves,ikratyti keptuvės turinį su morkom ir svogūnais,įmesti lauro lapą,pipirus.Burokėlius sutarkuoti burokine tarka ir kratyti į puodą su sultiniu. Pavirti 15min.arba tol kol išvirs bulvės.Jei naudojote virtus burokėlius sriubai turėtų trūkti rūgštelės,tad įpilkite 1v.š.acto. Jei reikia įberkite dar druskos,paskaninkite grietine,ir skanaus "sriebimo" :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą