2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Keptų koldūnų užkepėlė




  1. 0,5kg koldūnų
  2. pusės svogūno
  3. 120g sūrio
  4. gabalėlio daktariškos dešros
  5. 2 v.š. grietinės
  6. 40g. sviesto
  7. 1 v.š. miltų
  8. 150ml. pieno
  9. džiovintų krapų
  10. druskos
  11. džiovintų bazilikų
  12. maltų juodųjų pipirų
  13. aliejaus kepimui
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų ,jo turi būti tiek,kad apsemtų koldūnus. Sudėti į aliejų koldūnus. Juos kepti apie 15min. arba kol šiek tiek paruduos. Kitoje keptuvėje kur darysime padažą ištirpinti sviestą,svogūną smulkiai supjaustyti ir kepti svieste kol suminkštės,tuomet į sviestą ir svogūnus dėti šaukštą miltų,pamaišyti ,pilti ant viršaus pieną,turi gautis tirštokas padažas,nukelti keptuvę nuo ugnies ir įdėti grietinės,gerai viską pamaišyti,įberti šiek tiek druskos pipirų ir džiovintų krapu. Koldūnus sudėti į kepimo indą ar skardą,ant viršaus dėti burokine tarka tarkuotą dešrą,pilti ant viršaus padažą,ir užtarkuoti suriu. Dar šiek tiek užbarstyti džiovintų baziliko prieskonių . Kepimo indą uždengti folija ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20min.,po to nuimti foliją ir dar apkepti 10min. Labai labai skanu!

5 komentarai: