2013 m. birželio 11 d., antradienis

Aguonų pynutės





Nėra ką ir komentuoti,laaabai laaabai skanios bandelės.

Tešlai:
  1. 500g. miltų
  2.  250ml.pieno
  3. 4 a.š. sausų mielių
  4. 2 kiaušinių tryniai
  5. 100g.cukraus
  6. 100g.sviesto
  7. 0,5 a.š. druskos
Įdarui:
  1. 150g. aguonų
  2. 50g.cukraus
  3. 1 kiaušinio trynys
  4. 25g.sviesto
Aptepimui 1 plaktas kiaušinis

Tešlos gaminimas:
Pirmiausia reikia suaktyvinti sausas mieles. Pusę pieno kiekio pašildyti dubenėlyje,bet neperkaitinti,o tik, kad įkišus piršta būtų maloniai šiltas,tuomet suberti mieles ir gerai išmaišyti,kad ištirptų,uždengti ir šiltai palaikyti 10min. arba kol pieno paviršius pasidengs lengva putele (ši reakcija rodo ,kad mielės suaktyvėjo). Kitoje pieno dalyje (kurią taip pat patartina šiek tiek pašildyti) ištirpinti druską. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Miltus išsijoti,ir padarius duobelę jų viduryje,supilti suaktyvintas mieles,pieną su druska,kiaušinį su cukrumi ir ištirpintą (bet ne karštą) sviestą. Užminkyti tešlą. Ją minkyti 10min.,kol atšoka nuo indo sienelių,tampa minkšta ir elastinga. Dubenį uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai,kad iškiltų (padvigubėtų). Tai įvyksta maždaug po 40-60min.

Aguonų įdaras:
Kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi ir sviestu,sumaišyti su aguonomis.

Iš pakilusios tešlos iškočioti stačiakampį.Aptepti jį aguonų mase.Mintyse stačiakampį padalinti į tris dalis.Kraštinę dalį lenkti ant vidurinės,vėliau užkloti išorinę dalį (sulankstyti kaip laišką). Tešlą supjaustyti 2cm.pločio juostelėmis,jas persukti ir dėti į skardą. Leidus pakilti 15min. aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti orkaitėje 25-35min. 180laipsnių orkaitėje,kol gražiai apskrus.

2 komentarai: