2013 m. birželio 11 d., antradienis

Vištienos guliašas


 Naudojama vištienos ketvirčių nukaulinta mėsytė,dėl to ji ne tokia sausa kaip krūtinėlė,kas ir suteikia tokį puikų skonį.Šitas patiekalas mūsų vienas iš mėgiamiausių. Labai rekomenduoju ir jums jį pasigaminti.

  1. 3 dideli vištienos ketvirčiai
  2. 150g.mažųjų pievagrybių
  3. 1 svogūnas
  4. 0,5 citrinos sulčių
  5. 3 skiltelės česnako
  6. 50ml.grietinėlės
  7. 2v.š.grietinės
  8. 40g.sviesto
  9. druskos
  10. citrinpipirių
  11. 0,5a.š.cukraus
  12. krakmolo arba miltų voliojimui
Gaminimas:
Svogūną susmulkinti,ir pakepti ištirpintame svieste,ten pat dėti ir per pus perpjautus pievagrybius,pabarstyti druska,citrinpipiriais ir pakepinti. Užspausti citrinos sultis,ir šiek tiek pakaitinti ,kad grybukai prisigertų skonio. Viską sukratyti į atskirą lėkštę. Keptuvėję įkaitinti aliejų. Nukaulintą mėsą pabarstyti druska,sumaišyti su smulkintu česnaku,apvolioti krakmole ir apkepinti ant didelės ugnies ,kol šiek tiek apskrus.Ant vištienos kratyti apkepintus svogūnus ir pievagrybius,primažinti ugnį. Pilti grietinėlę,šiek tiek šliukštelti vandens ir troškinti 15min.Berti cukraus,druskos pagal skonį,porą didelių šaukštų grietinės, gerai pamaišyti viską,ir patiekti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą