2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Žemaičių blynai


  1. 12 vidutinio dydžio bulvių
  2. 2 kiaušiniai
  3. 3 v.š. miltų
  4. 3 v.š. krakmolo
  5. 450g. kiaulienos faršo
  6. pusę svoguno
  7. maltų juodųjų pipirų
  8. druskos
  9. 1 lauro lapelis
  10. pipirai
  11. aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nuskustas ir nuplautas bulves išvirti.Kai jos išverda,dar karštas sugrūsti bulvių grūstuve. Šiek tiek atvėsinus įmušti kiaušinius,berti miltus,krakmolą ir įdėti maždaug 1 a.š. druskos. Viską gerai išmaišyti ar išminkyti. I kiaulienos faršą įberti druskos,pipirų,išmaišyti ir suformavus nedidelius rutuliukus ir mesti i verdantį vandenį su lauro lapu ir pipirais.Mėsą virti maždaug 20min.,bet tai priklauso nuo to kokio dydžio rutulėlius pasidarėte. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus dėti smulkiai supjaustytą svogūną,jį apkepti kol suminkštės. Išvirusią ir atvėsintą mėsą sutrupiname rankomis,kad gautūsi birus įdaras blynams,tuomet ją sumaišome su svogūnais,jeigu reikia idedame druskos.Pasimiltuoti rankas ir paviršių ant kurio dėsite blynus. Imti paruoštos bulvių košės po didelį šaukštą,dėti į delną,išploti ją ir i vidurį šaukštu dėti mėsos,formuoti kaip cepelinus tik po to dar priploti.Apvoliojus ar pabarsčius blynus miltais,dėti kepti į įkaitiną aliejų. Kepti ant vidutinės ugnies po 6 minutes iš abiejų pusių. P.S Kad formuojant bulvių košė neliptų prie rankų,pasibarstykite miltų. Skanu su grietinės ir sviesto padažu,arba tiesiog grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą