- Kiaulienos mėsos kepsniams
- pusės svogūno
- krapų
- stiklinės pieno
- 50g. sviesto
- 2 v.š. miltų
- 2 v.š. grietinės
- 1 kiaušinis
- 100g. ryžių
- prieskonių skirtų ryžiams
- druskos
- maltų pipirų
- pusės sultinio kubelio
- lauro lapas
- keletas pipirų
Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabalėliais (kaip kepsnelius) jei norite plonesnių-truputi pamušti. Kepsnelius įtrinti druska ,pipirais ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus. Kepti po 2 minutes iš abiejų pusių. Apkepintą kiaulieną dėti į gilesnį puodą,užpilti juos verdančiu vandeniu,kad apsemtų,įtrupinti sultinio kubelį,dėti lauro lapą,kelis pipirus ir virti apie 25min. Į keptuvėje ištirpintą sviestą dėti kepti smulkintą svogūną. Apkepinus svogūnus,į tą pačią keptuvę berti porą šaukštų miltų,ir gerai išmaišyti,kad gautusi košelė,tuomet ant viršaus pilti pieno stiklinę ir visą laiką maišyti ,kad nesusidarytų gumulėliai.Keptuvės turinį pilti į puodą su kepsneliais,pamaišyti kad pasidarytų vientisas padažas,dėti grietinės,smulkintų krapų,druskytės ir dar kelias minutes patroškinti. Kol kepsniai troškinasi padaže ruošiame ryžius. Išvirtus ,dar neatvėsusius ryžius berti į keptuvę,paskaninti ryžių prieskoniais,įmušti kiaušinį ir nuolat maišant apkepinti. Tai trunka apie 5 minutes. Belieka maistą patiekti į lėkštę ir pietauti prisikandant daržovių ar salotų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą