2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Čeburėkai su mėsa


Pagaliau pirmą kartą pasiryžau pagaminti čeburėkus ir gavosi tikrai neblogai,tik išvaizda ne pati gražiausia.

Čeburėkų tešlai:
  1. 310g. varškės
  2. 200g. natūralaus skonio jogurto
  3. 0,5 a.š. valgomosios sodos
  4. 1 kiaušinis
  5. 0,5 a.š. cukraus
  6. 0,5 a.š. druskos
  7. miltų apie 450g. (Jų reikia dėti tiek,kad gautusi lengvai minkoma tešla)
  8. 2 v.š. aliejaus
Mėsos įdarui naudojau:
  1. 420g. kiaulienos maišytos su jautiena faršo
  2.  1/3 sultinio kubelio
  3. druskos
  4. maltų pipirų
  5. 100ml. arba puses stiklines vandens
  6. 1 v.š grietinės
Gaminimas:
Varškę ištrinti su kiaušiniu,druska,cukrumi ir aliejumi. Į jogurtą dėti sodos ir išmaišius kratyti į varškę.Tuomet berti miltus,iš pradžių pamaišyti šaukštu ,o po to minkyti rankomis vis įberiant miltų,kol tešla taps vientisa,bet šiek tiek limpanti prie rankų. Į faršą suberti prieskonius,įtrupinti sultinio kubelį,dėti šaukštą grietinės,pilti vandens ir gerai išminkyti. (Vanduo pilamas tam ,kad mėsa nebūtų kieta ir iškepusi būtų sultinga). Ant miltais pabarstyto stalviršio kočioti tešlą 1cm storio. Dideliu puoduku išspausti skritulėlius,ant jų dėti po gerą šaukštą faršo ir užspaudyti pirštais kraštelius,o po to,kad būtų gražiau-šakute. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų (0,5l) ir dėti čeburėkus kepti. Kepti ant lengvos ugnies,kad mėsa spėtų iškepti ir tuo metu nesudegtu kraštai. Maždaug 10min. iš vienos pusės ir tiek pat apvertus,iš kitos pusės. Kai čeburėkai atvėsę ,man labai skanu ant jų užsidėti majonezo,bet čia jau aišku kiekvieno pasirinkimas,o karšti jie ir taip labai skanūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą