2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Greita pica


  
Picos iškilimą pagreitina medus,todėl reikia tik 5 ar 10min. kol  tešla iškils ir bus tinkama gaminti.O pomidorų tyrė picai suteikia labai puikų skonį,nepalyginamą su paprastu pomidorų padažu... Tik iš duoto produktų kiekio jos gaunasi gan nemažai,bet likusią galite panaudoti sriubai ar kam kitam.

                                                                               Picos padui:
  1.  400g. miltų
  2. 1 v.š. medaus
  3. 0,5 a.š. druskos
  4. 1,5 a.š. sausų mielių
  5. 1/3 stiklinės šilto vandens
  6. 2 v.š. aliejaus
  7. 1 a.š. maltos paprikos miltelių
Picos pado gaminimas:
Stiklinėje su šiltu (ne karštu!) vandeniu ištirpinti medų,po to dėti mieles,gerai išmaišyti,kad ištirptų (turi šiek tiek suputoti). Į puodą berti miltus,įmaišyti druską,papriką. Viduryje miltų padaryti duobelę ir į ją pilti aliejų,o po to ir vandenį su ištirpintu medumi ir mielėmis. Iš pradžių maišyti šaukštu,po to 5min.minkyti rankomis kol tešla taps elastinga.(Jei ji labai limpa prie rankų berti dar miltų,o jei atrodo per kieta ,pilti šiek tiek vandens.) Indą su tešla uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti kol pasidarysime pomidorų tyrę picos padui.

 Pomidorų tyrei:
  1. Indelis (300g.) konservuotų pomidorų savo sultyse,arba 5 šviežių pomidorų be odelių.
  2. 4 skiltelės česnako
  3. pusės svogūno
  4. 1 v.š.džiovintų pomidorų tyrės (nebūtina)
  5. 1 a.š. maltų pipirų
  6. 1 a.š. džiovintų baziliko prieskonių
  7. 1 a.š. maltos paprikos miltelių
  8. druskos
  9.  3 v.š.Alyvuogių aliejaus  
                                                                                       Pomidorų tyrės gaminimas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį dėti kepti smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštėja į juos kratyti pomidorus savo sultyse ir visus likusius indredientus. Šiek tiek pamaišyti ir troškinti 5min.Keptuvės turinį sutrinti blenderiu,kad gautusi tyrelė.

Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalviršio ,tepti šiek tiek atvėsusios tyrės,dėti norimų produktų ir kepti  įkaitintoje orkaitėje 15 ar 20min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą