- 1 Žalia kupūsto galva
- 450g jautienos maišytos su kiauliena faršo
- 60g. ryžių
- 1 morka
- pusės svogūno
- 1 kiaušinis
- druska
- malti pipirai
- pipirai
- malta paprika
- džiovinti krapai
- džiovintos petražolės
- pusės vištienos sultinio kubelio
- 50g. sviesto
- lauro lapas
- rozmarino šakelė
- 50g sviesto
- 2v.š.miltų
- 4v.š. pomidorų padažo
- 4v.š. grietinės
- 1v.š. vorčesterio padažo
Kopūsto kotą,įpjaunant šiek tiek į jo vidurį ,išpjauti ir išmesti,o gerają dalį dėti į didelį puodą,apipilti verdančiu vandeniu,kad apsemtu ir virti nupjaunant lapus po vieną. Faršą išmaišyti su ryžiais,kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais. Keptuvėje ant sviesto pakepinti tarkuotą morką ir smulkintą svogūną.O kol jie kepa,apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjauti trikampiu,iš faršo suformuoti kotletukus,juos vynioti į lapus ir galus užlankstyti į apačią.Balandėlius dėti į puodą,užpilti verdančiu vandeniu,kad vos apsemtų,ant viršaus sudėti keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis,įtrupinti sultinio kubelį,įmesti lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus.Virti 30min.
Padažo gaminimas:
Ištirpinti sviestą,į jį dėti miltus,išmaišyti,kad susidarytų košelė. Nuvirusį balandėlių sultinį pilti tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišyti,kad nebūtų gumulėlių. Kai padažas ima tirštėti keptuvę nuimti nuo ugnies ir pilti likusius ingredientus: Grietinėlę,vorčesterio padažą,pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišyti padažą ir pilti į puodą su balandėliais. Troškinti dar 15 ar 20min. ir..... skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą