2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Keptos vištienos blauzdelės

Marinatui:
  1. 3v.š. Pomidorų padažo
  2. 3v.š. majonezo
  3. 40ml sojos padažo
  4. 1 v.š. cukraus
  5. 1 v.š. druskos
  6. žiupsnelis kmynų
  7. 2 a.š. maltos paprikos
  8. 2 a.š. ciberžolės
  9. 1 a.š. maltų pipirų
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišyti ir įtrinti į nuplautas vištienos blauzdeles. Supilti likusį marinatą ant vištienos ir nakčiai ar bent kelioms valandoms ,uždengtą dubenį su mėsa ,dėti į šaldytuvą marinuotis. Skardą iškloti folija,berti ant jos 1v.š. miltų (tam,kad nuo kepamos vištienos išsiskyrusios sultys sutirštėtų ir galėtumėm naudoti kaip padažiuką ant iškepusių blauzdelių). Ant folijos su miltais šiek tiek užšlakstyti alyvuogių aliejaus,sudėti vištienos blauzdeles ir dar kartą nedideliu kiekiu užpilti aliejaus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40min. Prie keptos vištienos labai tinka ridikėlių ir kuskuso salotos, tuomet nebereikia nei ryžių nei bulvių,tiesiog prisikasti lietuviška duonele...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą