Biskvitui:
- 5 kiaušiniai
- 5v.š. cukraus
- 3v.š.miltų
- 2v.š. kakavos
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 450ml. riebios grietinėlės
- 2 v.š. medaus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2v.š. želatinos
- 4v.š. pieno
- 100ml vandens
- 2 v.š.medaus
- 65g. šokolado
- 35g. sviesto
- 1v.š. aliejaus
Biskvitui gaminti: 5 kiaušinių baltymus išplakti su 3v.š. cukraus iki purumo. 5 kiaušinių trynius išplakti su likusiais 2v.š.cukraus. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir tokį mišinį berti į kiaušinių trynius su cukrumi. Gerai išplakti ir pusę masės įmaišyti į išplaktus kiaušinių baltymus,po to įmaišyti ir likusiąją dalį ir atsargiai viską sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo pilti paruoštą tešlą. Kepti 17min.
Kremui gaminti:želatiną užpilti su 4 v.š. šalto pieno ir 10 min.palikti išbrinkti. Grietinėlę pilti į indą kuriame plaksime kremą,ten pat supilti medų ir vanilinį cukrų,plakti mikseriu apie 5min. Išbrinkintą želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėj ir po truputį supilti į plakamą grietinėlę.Plakti kol gausis standus kremas. Biskvitą perpjauti pusiau ir abi puses sulaistyti su vandeniu ir medumi. Ant vienos puses sutepti visą grietinėlę,tada ant viršaus dėti kitą biskvito puselę ir peiliu gražiai išlyginti kremą šonuose.
Šokolado glajaus gaminimas: Keptuvėje ištirpinti sviestą,dėti šokoladą,pilti šaukštą aliejaus,ir maišant tirpinti..Truputėlį atvėsinus šaukštu visą šokoladą supilti ant pyragaičio. Ir dėti nakčiai ar bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Išėmus supjaustyti ir ragauti..mmm pasakiškas skonis!
Recepto šaltinis čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą