2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Naminiai virtinukai su mėsa ir lašinukų padažų



    Virtinukams:
    1. 0,5kg. miltų
    2. 2v.š. aliejaus
    3. 1 sitklinė vandens
    4. žiupsnelis druskos
    5. 450g. kalakutienos faršo
    6. 1 kiaušinis
    7. 2v.š.manų kruopų
    8. druskos
    9. maltų pipirų
    10. džiovintų krapų
    11. džiovintų petražolių
    Padažui:
    1. 200g. rūkytų lašinukų
    2. 2 v.š miltų
    3. pusės svogūno
    4. stiklinė pieno
    5. 3 v.š.grietinės
    6. maltų pipirų
    7. druskos
    Virtinukų gaminimas:
    Miltus berti į didelį dubenį,viduryje padaryti duobelę ir į ją pilti aliejų,vandenį,įberti druskos.Iš pradžių maišyti šaukštu,po to minkyti rankomis 5 minutes,arba tol kol tešla taps elastinga. Ant kočiojimo paviršiaus pabarstyti miltų ir kočioti  1cm storumo tešlą. Kalakutienos faršą sumaišyti su kiaušiniu,manais,druska,pipirais,džiovintais krapais ir petražolėmis. Iš iškočiotos tešlos stikline išspausti skritulėlius ant jų dėti po šaukštelį faršo. Galus užspaudyti pirštais,o po to šakute. Paruoštus virtinukus apibarstyti miltais ir dėti į pasūdytą,verdantį vandenį. Virti 15min.

    Padažo gaminimas:
    Lašinukus supjaustyti mažais gabalėliais ir dėti į keptuvę kepti. Kol jie kepa smulkiai supjaustyti pusę svogūno ir dėti kepti į keptuvę su lašinukais. Kai svogūnai apkepa į ta pačią keptuvę berti miltus ir gerai išmaišyti. Tuomet pilti stiklinę pieno (ar šiek tiek daugiau),maišant šiek tiek pakaitinti kol sutirštės padažas. Nuėmus keptuvę nuo ugnies įdėti grietinės,druskos,pipirų,išmaišyti iki vientisos masės ir padažiukas paruoštas!

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą