- 6 dideli žalios kiaulienos medaliai
- 10 džiovintų abrikosų
- dvi saujos tarkuoto sūrio
- 2 v.š.majonezo
- maltų pipirų
- druskos
- džiovintų krapų
- džiovintų petražolių
- 2 lauro lapai
- rozmarino šakelė
- 1 ar 2 kiaušiniai (voliojimui)
- miltų ir tokio pat kiekio maltų džiūvesėlių (voliojimui)
- pusės vištienos sultinio kubelio
- 100ml. grietinėlės
- 3 v.š. grietinės
- aliejaus kepimui
Kiaulienos medalius išmušti kaip karbonadus,iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais. Smulkiai pjaustytus abrikosus sumaišyti su tarkuotu sūriu,majonezu,pipirais,džiovintais krapais ir petražolėmis. Išmaišytą įdarą šaukšteliu dėti ant pamuštos mėsos ir suvynioti į suktinukus,o kad tvirčiau laikytus susmeigti dantų krapštukais. Kiaušinį išplakti ir jame volioti suktinukus, o po to apvolioti ir miltų/džiūvesėlių mišinyje. Apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 5 min. Apkepusius suktinukus dėti į gilesnį puodą,užpilti verdančiu vandeniu taip,kad tik vos apsemtų.Įtrupinti sultinio kubelį,įdėti lauro lapelius ir rozmarino šakelę. Virti 25min. ar šiek tiek daugiau ir supilti grietinėlę,įdėti grietinės, šiek tiek pamaišyti. Pragauti jei reikia dar pasūdyti druska ar paskaninti pipirais. Troškinti dar 5min. ir pietauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą