2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Vėlykinis kiaulienos vyniotinis


 Seniau galvodavau,kad tokį vyniotini padaryti,ohoho kiek darbo,bet ištiesų dabar kai jau išbandžiau jo gaminimą,galiu pasakyt,kad visiškai nesunku,netgi smagu,ypač kai išvynioji ir prapjauni...:)

  1. kiaulienos gabalas didelis, (nežinau nei kiek svėrė nei kas per kūno dalis) sakykim kumpis.
  2. 450gr. kiaulienos faršo maišyto su jautiena
  3. 10 džiovintų abrikosų
  4. 1 kiaušinis
  5. 2v.š. majonezo
  6. maltų pipirų
  7. druskos
  8. maltų čili pipirų
  9. marlės
  10. siūlų
  11. maistinio maišelio
Gaminimas:
Norimo dydžio kiaulienos gabalą įpjauti per vidurį,bet ne iki galo,taip,kad tą gabalą butų galima išmušti maždaug kaip karbonadą. Ir pamušame iš abiejų pusių,kad suplonėtu,įtriname druska,pipirais,čili pipirais.Kiaulieną dedame ant marlės į kurią vyniosime. Į faršą taip pat įberiame pipirų,druskos,įmušame kiaušinį,įdedame majonezo ir viską gerai išmaišome, Faršą išklojame lygiu sluoksniu ant pamušto kiaulienos gabalo,per vidurį išdėliojame džiovintus abrikosus ir viską kuo standžiau vyniojame su marle. Galus užrišame siūlais,tuomet dedame vyniotinį į maistinį maišelį ir tvirtai apvyniojame siūlais. Belieka išvirti,o virti reikia pasūdytame vandenyje apie 2val.,bet aš niekur neskubėjau tai dėl viso pikto paviriau apie 2,5val. Išvirusio vyniotinio neišlupkite,jį reikia nakčiai gerai paslėgti,t.y. ant jo viršaus uždėti kokį nors sunkų daiktą. Kita diena jau galima valgyti. Jis puoš mūsų Šv.Vėlykų stalą :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą