2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Braškinis-bananinis tortas

Vyrų dienos proga ,savo vyrui...



Biskvitui:
  1. 100g.miltų
  2. 50g. krakmolo
  3. 150g.cukraus
  4. 6 kiaušiniai
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų,plakant palaipsniuj berti cukrų. Į baltymų putas atsargiai įmaišyti trynius ir įsijoti miltus sumaišytus kartu su krakmolu. Labai nestipriai pamaišyti,kad gautūsi vientisa masė. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą,ir 190 laipsnių orkaitėje kepti 15min.

Kremui:
  1. 500g. maskarponės sūrio
  2. 1 indelis kondensuoto pieno
  3. 1 citrinos sultys
  4. pusės citrinos žievelės
  5. 150g. sviesto
  6. 2a.š.vanilinio cukraus
  7. saujelė braškių
  8. 2 bananai
Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Po to sudėti maskarponės sūrį,įspausti citrinos sulčių,įtarkuoti žievelės,berti vanilinio cukraus,ir mixeriu išplakti kol kremas gausis vientisas ir šiek tiek sustandės. Biskvitą padalinti į kelias lygias dalis (kaip nuotraukoje) ant jų gausiai užtepti kremo ir uždėlioti pjaustytų braškių,ant kitų juostelių-bananų. Po vieną juostelę susukti stačiai.Prie jau susuktos juostelės, iš šonų po vieną, apsukti likusiomis biskvito juostomis,tai padaryti nėra labai lengva,man prireikė kitų rankų pagalbos,kadangi biskvitas gavosi storokas,tai juostos nebuvo labai lanksčios :) Visą tortą aptepti likusiu kremu tuomet matome kaip jis po truputį gražėja ir pakeičia formą. Ant viršaus uždėlioti daug braškių,o šonus peiliu aplipdyti kepintomis migdolų drožlėmis. Tortą geriausia palaikyti nakčiai šaldytuve,tuomet kremas geriausiai sustingsta,bet šiaip niekas nedraudžia ragauti ir po poros valandų :)









2 komentarai: