2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Bananinis-aguoninis pyragas pagal J.Oliverį



  1. 350g.miltų
  2. 170g. rudojo cukraus
  3. 6a.š. balto paprasto cukraus
  4. 170g.sviesto kambario temperatūros
  5. 3 kiaušiniai
  6. 2 bananai
  7. 2a.š. kepimo miltelių
  8. 2-3v.š.aguonų
Gaminimas:
Sviestą išplakti su ruduoju cukrumi,įpjaustyti smulkiai bananus ir dar paplakti,kad bananai apsitrintų. Dėti kiaušinių trynius,aguonas,įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Išmaišyti iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų kartu su baltuoju cukrumi ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių karščio,kepimo skardą šiek tiek patepti sviestu ir į ja kratyti tešlą. J.Oliverio recepte neparašyta užbarstyti migdolų,bet man taip žymiai skaniau,tad ant tešlos užbėriau ir dėjau kepti 30-40min.Pyragui iškepus, kaip visada užbarsčiau cukraus pudros,koks pyragas be jos? :)

3 komentarai:

  1. Skanus tikrai gavos, bet tiems kas keps ta pyraga, nesugalvokit padaryti tokios klaidos kaip as, idejau daugiau bananu, kitaip sakant du su puse gal ir gavos per slapias, dekit visko tiek kiek parasyta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu siaip originaliam recepte rase is vis tik viena,bet as du idejau,bet viskas ok gavos,matyt du jau maximumas siam pyragui :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandžiau pasigaminti, tikrai pavyko neblogas pyragas. Bananus dėjau du, bet mažiukus, tipo ekologiškus ir šiek tiek daugiau miltų gavosi įberti. Bet galutiniu rezultatu likau patenkinta. Ačiū už puikū receptą.

    AtsakytiPanaikinti