2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Keptas kiaulienos kumpis su bulvėm


  1. 0,700kg. kiaulienos kumpio
  2. 5 didelės bulvės
  3. 1 v.š. acto
  4. 1 v.š. vorčesterio padažo
  5. 1 v.š. druskos
  6. 2 a.š. maltų pipirų
  7. 2 a.š.maltos kalendros
  8. 2 a.š. maltos paprikos
  9. 4 skiltelės česnako
  10. 4 v.š. aliejaus
  11. 2 v.š. majonezo
  12. 3 a.š. kmynų
  13. bulvių prieskonių
Gaminimas:
Actą,vorčesterio padažą,aliejų ,2 a.š. kmynų ir visus likusius sausus prieskonius sumaišyti. Smulkiai įpjaustyti česnako ir paruošta tyrele įtrinti kiaulienos kumpį. Dėti kelioms valandoms į šaldytuvą pasimarinuoti. Nuskustas ir supjaustytas bulves sumaišyti su majonezu,1 a.š.kmynų ir bulvių prieskoniais. Skardą iškloti folija,apšlakstyti aliejumi ir į ją sudėti bulves. Keptuvėje įkaitinti aliejų,ir jame iš visų pusių šiek tiek apkepinti jau pasimarinavusį kumpi (apkepti reikia tam,kad mėsos sultys kepant orkaitėje neišbėgtų ir mėsa iškeptų sultingesnė).Apkepinus dėti į kepimo skardos vidurį ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 50min. Jei nenorit,kad bulvės apskrustų,tuomet jas dėkit tik likus 30min. iki kiaulienos kepimo pabaigos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą