Super lengvai pagaminamas ir labai skanus torčiukas,taip pat ir visai išvaidžiai atrodantis. Receptą pamačiau laidoje "J.Oliverio patiekalai per pusvalandi" (atrodo šitaip vadinas). Patariu pažiūrėt ir jums šitą laidą,super idėjų pamatysit.
- Pyrago krepšelis sausaininis (naudojau pirktinį)
- 3 bananai
- 100ml.pieno
- 6v.š. cukraus
- 300ml. riebios grietinėlės
- juodo šokolado drožlių
- 1a.š. vanilinio cukraus
- šokoladinio sirupo (jei turite)
Į keptuvę dėti cukrų,o kol jis tirpsta suplakti vieną bananą su pienu (kaip kokteilį) ir pilti į keptuvę kur tirpsta cukrus. Maišyti ir kaitinti kol gausis vientisa ruda masė o sustingęs cukrus taps visiškai ištirpęs. Paruoštą karamelę dar karštą kratyti i pyrago krepšelį ir palikti,kad sustingtų ir atvėstų.Kai atvės,supjaustyti du bananus riekelėmis ir išdėlioti ant pyragėlio. Tuomet suplakti grietinėlę iki standžios masės įbėrus šaukštelį vanilinio cukraus.Ant suplaktos grietinėlės pilti šokoladinio sirupo (tam kad būtų saldesnis ir gražiau atrodytų) ir lengvai šaukštu permaišyti,turi gautis kaip marmuras,o ne vientisa spalva. Šaukštu dėti kremą ant bananų,o viršų papuošti šokolado drožlėmis(peiliu prispaudus grandyti šokolado paviršių) ,kurios taip pat kremui suteiks nuostabų skonį.Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą