Varškėtukus sugalvojau pagaminti savo mažąjai,bet liko ir man ir šiek tiek tetukui...Receptas pradedantiesiems virėjėliams,jei atsibodo valgyt sumuštinius ,lengvai galit pasigaminti pagal ši recepčiuką :)
- 200g.varškės
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
- keli lapeliai karštu vandeniu nuplikytų mėtų
- pusės stiklinės vandens
- miltų
- 3 šaukštai grietinės
- 50g.sviesto
Varškę sutrinti su kiaušiniu,berti druskos žiupsnelį,smulkintas mėtas.Berti stiklinę miltų,užpilti vandens ir minkyti. Miltų berti ir minkyti tol ,kol tešla nebelips prie rankų ir iš jos bus įmanoma formuoti varškėtukus. Iš tešlos pasidaryti tris volelius, juos priploti ir pjaustyti nedideliais gabalėliais,arba pasiemus po nedidelį rutulėlį tešlos braukti per vidinę (bulvinę) tarkos pusę.Suformuotus virtinukus mesti į verdantį ir šiek tiek pasūdytą vandenį.Virti apie 7 minutes. Padažui ištirpinti sviestą,į jį kratyti grietinės,gerai išmaišyti,jei reikia pasudyti ir...skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą