2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Raudonųjų lešių ,morkų ir pupelių sriuba


  1. Stiklinė raudonųjų lešių (naudojau skaldytus)
  2. 1 mažais kubeliais spjaustyta morka
  3. pusės smulkiai pjaustyto svogūno
  4. 3 sutraiškytos ar smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
  5. 1 a.š. ciberžolės miltelių
  6. 1 a.š. paprikos miltelių
  7. druskos pagal skonį
  8. pusės indelio konservuotų pupelių pomidorų padaže (apie 150g.)
  9. 1 didelis v.š. pomidorų pastos
  10. pusės vištienos sultinio kubelio
  11. krapų
  12. grietinės
  13. 2 v.š. aliejaus kepimui
Gaminimas:
Apkepinti svogūną ir česnaką,ant jų berti ciberžolės ir paprikos miltelius,dar šiek tiek pamaišius pakaitinti.Smulkintą morką ir lešius berti į puodą su sutiniu (vandens apie 1,5l.+pusę sultinio kubelio).Ten pat dėti pomidorų pastą ir keptuvės turinį.Pasūdyti ir virti 15min. Tuomet sukratyti pupeles ir kol susmulkinsim krapus dar šiek tiek pavirti.Krapus sudėti į puodą su sriuba. Jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti grietine,kuri suteiks malonios rugštelės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą