2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Makaronų-žiedinio kopūsto apkepas pagal J.Oliverį



Labai paprasta ,bet tikrai visai skanu galima valgyti ir vieną su salotomis,arba patiekti prie mėsos :)
  1. 300g. makaronų
  2. 1 žiedinis kopūstas
  3. 3v.š. grietinės
  4. 200g.tarkuoto sūrio
  5. plonai pjaustytos šoninės (8  juostelių)
  6. baltos duonos 3 riekės
  7. aliejaus
  8. maltų pipirų
  9. druskos
Gaminimas:
Į didelį puodą ,berti makaronus,ten pat dėti į keturias dalis padalintą žiedinį kopūstą (kalafijorą) ,užpilti viską verdančiu vandeniu berti druskos nemažą žiubsnį ir virti tol ,kol makaronai išvirs. Prieš tai, kol makaronai ir kalafijoras verda, šoninės juosteles dėti kepti į orkaitę,kad  apskrustų (kepti bliekutėje padengtoje folija). Nuo makaronų ir žiedinio kopūsto per sietelį nupilti vandenį,bet šiek tiek to nupilto skysčio  pasilikti padažui (+- stiklinę),o visą kitą puodo turinį sudėti į kepimo indą ar gilesnę skardą.Ant viršaus pilti nuvirusio skysčio stiklinę ar šiek tiek mažiau,kratyti grietinės,užtarkuoti sūrio,šiek tiek pamaišyti,kad grietinės ir sūrio patektų į dugną. Apskrudusias šoninės juosteles ir batoną (geriausiai padžiuvęs) sudėti į maisto smulkintuvą (blenderį) ,užpilti gerą šlakelį aliejaus,berti šiek tiek druskos,pipirų ir viską sumalti i trupinius,kuriuos reikia užberti ant apkepo viršaus (paskirstyti ant viso paviršiaus). Ir belieka kepti apie 30min. arba tol kol vanduo daug maž išgaruos. Yra tikrai skaniau,nei gal atrodo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą