Cepelinai daryti iš angliškų bulvių tad krakmolo dėta daugiau tam,kad neištižtų,tai darant iš lietuviškų krakmolingų bulvių krakmolo turbūt reikėtų dėti per pus mažiau. Virėm tris savaitgalius iš eilės ,taigi čia aprašysiu geriausia varianta,tiesa,nuotraukos šios ne pačio geriausio varianto,bet visgi taip pat pavykusio :) beje iš duoto kieko ,tokio dydžio cepelinų kaip nuotraukoje, gaunasi 16vnt.
- 17 nemažo dydžio bulvių
- 5 virtos bulvės
- 1v.š. druskos
- 5v.š. krakmolo
- 1 sutrinta tabletė askorbo rūgšties (kad nepajuoduotų cepelinai)
- 600g. kiaulienos faršo
- pusės svogūno (susmulkinto ir apkepinto)
- maltų pipirų žiupsnelis
- 0,5 a.š. druskos
Žalias bulves sutarkuoti,po to nusunkti jų sultis i katiliuką per marlę ir leisti pastovėti tam skysčiui apie 5min.kad į dugną nusėstų krakmolas. Atsargiai nupilti skysti o nusėdusį krakmolą sudėti ant tarkių, berti dar 5 v.š. pirktinio krakmolo,šaukštą druskos. Sukratyti išvirtas ir sutrintas bulves,askorbo rūgšties tabletę,ir išminkyti viską iki vientisos tešlos. Faršą sumaišyti su svogūnais,druska ir pipirais. Pirmiausia aš paskirstau visą faršą i lygias dalis,viena dalis vienam cepelinui,o dydis maždaug kaip vienam kotletukui,tada imu cepelinų tešlos išploju ant delno, ant viršaus dedu faršo ir formuoju,lipdau cepeliną (kad geriau formuotūsi,rankas pasidrėkinu vandeniu). Į puodą pilų virdulyje užvirusio vandens,įberiu dar druskos,tada statau ant ugnies,kai vanduo pradeda burbuliuoti dedu cepelinus.Sudėjus juos į vandenį ,vanduo nebeburbuliuoja,tad nuo to laiko, kai jis vėl ima virti-verdu lygiai 20min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą