2013 m. gegužės 14 d., antradienis

Krekerių tortas



 
 
Nuo to karto kai išbandžiau šitą tortą-jis mano mėgiamiausias. Ir ne tik dėl to,kad labai skanus,bet jis dar ir super lengvai pagaminamas. O kad skonis nenusibostų galima ir šiek tiek paįvairinti,pvz.įtarkuoti banana,įdėti riešutų,ar ko nors kito. Bet pagrindinis variantas štai toks:

  1. 2 pakelių krekerių (tinkamiausios žuvytės) ,arba maždaug 300g. (jie gali būti ir sūdyti,tik svarbiausia ne svogūnų skonio)
  2. 400g. riebios grietinės (naudojau 30proc.)
  3. 1 indelis kondensuoto pieno
  4. 2 citrinų sultys
Gaminimas:
I didelį dubenį sukratyti grietinę,kondensuotą pieną,įspausti citrinos sultis ir išplakti mikseriu,kad viskas tolygiai išsimaišytų. Tuomet į tą patį dubenį sudėti krekerius ir gerai išmaišyti. Sukratyti į atsegamą ar kitokį indą,paviršių sulygintį,ir jei reikia šiek tiek paspausti,kad viduje neliktų tarpų.Palaikyti šaldytuve bent trijoms valandoms,ar net per naktį. Kuo ilgiau tortas pastovi ,tuo skanesnis.

6 komentarai:

  1. Girdėjau atsiliepimų ,jog kai kam šis tortas šiek tiek per rūgštus,tai tie kurie bandys gaminti šį tortuką,siūlau pradžiai naudoti tik vienos citrinos sultis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes su mama darėm šį tortuką.Skonis- nuostabus. Šiandien vėl su mama gaminsim šį točiuką 3:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. as darau be citrinos sulciu. tik grietine ismaisyti su istirpinta zelatina, sudeti krekerius, cukru, banana tarkuota ir palikti saldytuve ir super gaunas, jokio rugstumo., liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimas...o gal galima eceptuka ismatavimais>idomu kiek zelatinos ir.t.t

    AtsakytiPanaikinti