- 2 pakelių krekerių (tinkamiausios žuvytės) ,arba maždaug 300g. (jie gali būti ir sūdyti,tik svarbiausia ne svogūnų skonio)
- 400g. riebios grietinės (naudojau 30proc.)
- 1 indelis kondensuoto pieno
- 2 citrinų sultys
I didelį dubenį sukratyti grietinę,kondensuotą pieną,įspausti citrinos sultis ir išplakti mikseriu,kad viskas tolygiai išsimaišytų. Tuomet į tą patį dubenį sudėti krekerius ir gerai išmaišyti. Sukratyti į atsegamą ar kitokį indą,paviršių sulygintį,ir jei reikia šiek tiek paspausti,kad viduje neliktų tarpų.Palaikyti šaldytuve bent trijoms valandoms,ar net per naktį. Kuo ilgiau tortas pastovi ,tuo skanesnis.
Girdėjau atsiliepimų ,jog kai kam šis tortas šiek tiek per rūgštus,tai tie kurie bandys gaminti šį tortuką,siūlau pradžiai naudoti tik vienos citrinos sultis :)
AtsakytiPanaikintiMes su mama darėm šį tortuką.Skonis- nuostabus. Šiandien vėl su mama gaminsim šį točiuką 3:)
AtsakytiPanaikintiir man jis dieviškas :)
Panaikintias darau be citrinos sulciu. tik grietine ismaisyti su istirpinta zelatina, sudeti krekerius, cukru, banana tarkuota ir palikti saldytuve ir super gaunas, jokio rugstumo., liuks :)
AtsakytiPanaikintiŹelatina visai nereikalinga
PanaikintiAnonimas...o gal galima eceptuka ismatavimais>idomu kiek zelatinos ir.t.t
AtsakytiPanaikinti