2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Stintos marinate



Turbūt visi geriausi mano receptai išmokti iš mamos. Ir šis vienas iš jų. 'Prisigėrusios' marinato žuvytės tampa tikrų tikriausias delikatesas .Žinoma,valgyti čia mažai ko yra,bet 'siemkose' juk irgi ne kažką :) Tie, kurie mėgsta marinuotą silkę ,tikiu,jog pamėgs ir šitą variantą su stintomis. ...Įsigėrusio marinato rūgštelė ,tiesiog mm,pasaka!

Gaminimas: (1l.stiklainiukui su trupučiu)

Į puodą su maždaug 1,3l. vandens dėti 4 lauro lapelius,keletą pipirų,žiupsenlį maltujų pipirų,pusę a.š. rūgščiosios druskelės,1 v.š. druskos,1 a.š. cukraus. Pavirti keletą minučių. Marinatą galite pasireguliuoti pagal savo skonį,jis turi būti panašus į marinatą agurkams. Šiek tiek rūgštus,šiek tiek sūrus...Pavirinus,sudėti žiedais pjaustytą svogūno galvą.

Geriausia naudoti stintas,bet nesu tikra ką aš naudojau,iš anglų kalbos išvertus į lietuvių,tai būtų stintenės.Žodžiu,mažos žuvytes be žvynelių. Joms pirmiausia reikia išvalyti vidurius,tada nuplauti,pavolioti kiekvieną žuvytę miltuose ir gerai iškepti aliejuje (kol miltai taps gražiai apskrudę).

Atvėsusias stintas atsargiai sudėti I norimą indą (aš naudojau 1l.talpos stiklainį ir plasmasinį dubenėlį su dangčiu). Marinatą naudoti tik atvėsintą. Pilti jo tiek,kad apsemtų žuvis.Nepalikti ir svogūnų :)
Uždengus dangteliais,pastatyti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį,tuomet stintos jau bus įgavusios reikiamą skonį ir beliks tik suvalgyti :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą