2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Dribsnių sausainiai


Tokius sausainius labai šaunu išsikepti tuomet,kai prisikaupia atsibodusių ,nesuvalgytų įvairių pusryčių dribsnių. O taip atnaujinti jie laaabai skanūs.Aš naudojau:
  1. Ryžių dribsniai
  2. Kukuruzų dribsniai (Kellogs)
  3. Paprasti apvalus kukuruzų dribsniai
  4. sezamų sėklos
  5. 1 indelis kondensuoto pieno
Receptas labai jau paprastas,į dubenį subėrus visus dribsnius,jei norisi paįvairinimui užberti sezamų sėklų,sumaišyti viską su kondensuotu pienu. Jei dribsnių nėra labai daug tuomet,kondensuoti pieno prireiks mažiau,tiesiog visi dribsniai turi aplipti sutirštintu saldžiu pienu (giliam dubeniui dribsnių aš sunaudoju 1 indelį).Kepimo skarda iškloti kepimo popieriumi,kad būtų lengviau nuimti iškepusius sausainius. Tuomet dėti po 1 kupiną valgomąjį šaukštą dribsnių,jei reikia truputį paformuoti pirštais. Sudėliojus dribsnius į kruveles,dėti kepti į įkaitintą orkaitę plius minus 10min,kol šiek tiek paruduos. Tik nesudeginkite,nes jie labai greit kepa :) Sausainiukus nuimti nuo kepimo popieriaus mentele, tik šiek tiek atvėsusius,nes tik tuomet jie bus sutvirtėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą