2012 m. kovo 27 d., antradienis

Virta vištienos dešra

 
Kaip džiaugiuosi iš draugės sužinojusi apie šitą dešros receptą! Idealu ją pasigaminti tiems kas turi mažų vaikučių,nes tuomet galima be baimės dėl visokiu E ,duoti ją savo vaikams.O ir darant dešrą galime įsidėti įvairių priedų-kaip tik mėgstame.


  1. 0,5kg žalios vištienos filė
  2. 300ml. grietinėlės (tik butinai 30% riebumo)
  3. 2 v.š krakmolo
  4. 2 saulėje džiovinti pomidorai
  5. kelios žaliosios alyvuogės su idaru
  6. 2 kiaušinių baltymų
  7. 1 didelė skiltelė česnako
  8.  druskos
  9. maltų pipirų
  10. prieskonių pagal skonį
Gaminimas: Vištieną pasmulkinti ir dėti į smulkintuvą (blenderį),ten pat imušti kiaušinių BALTYMUS,įmesti česnako skiltelę,supilti grietinėlę ir susmulkinti blenderiu iki košelės. Visą sumaltą masę pilti i dubenį ten pat dėti krakmolo 2 v.š., prieskonių,druskos,pipiriukų maltų,smulkiai supjaustyti saulėje džiovintus pomidorus,alyvuoges ir taip pat sudėti į vištienos masę.Viską išmaišyti ir pilti ant ištiestos dvigubu sluoksniu folijos,suformuoti dešrą ,suvynioti gerai į folija ,jos kraštus užrišti,ir visą tokį gautą vyniotinį ar dešrą (kaip pavadinsi taip nepagadinsi)stipriai suvynioti siūlais,tada dėti į du maistinius maišelius ir dar kartą gerai suvynioti ir surišti siūlais. Dėti i didelį puodą su verdančiu vandeniu,kad dešra laisvai galėtų ten virti 45 minutes. Išvirus jo neišvynioti,o atvėsinti,ir nakčiai dėti į šaldytuvą. Ryte "išsilupame" ir mėgaujamės pusryčiaudami :)


Recepto šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą