Kaip džiaugiuosi iš draugės sužinojusi apie šitą dešros receptą! Idealu ją pasigaminti tiems kas turi mažų vaikučių,nes tuomet galima be baimės dėl visokiu E ,duoti ją savo vaikams.O ir darant dešrą galime įsidėti įvairių priedų-kaip tik mėgstame.
- 0,5kg žalios vištienos filė
- 300ml. grietinėlės (tik butinai 30% riebumo)
- 2 v.š krakmolo
- 2 saulėje džiovinti pomidorai
- kelios žaliosios alyvuogės su idaru
- 2 kiaušinių baltymų
- 1 didelė skiltelė česnako
- druskos
- maltų pipirų
- prieskonių pagal skonį
Gaminimas: Vištieną pasmulkinti ir dėti į smulkintuvą (blenderį),ten pat imušti kiaušinių BALTYMUS,įmesti česnako skiltelę,supilti grietinėlę ir susmulkinti blenderiu iki košelės. Visą sumaltą masę pilti i dubenį ten pat dėti krakmolo 2 v.š., prieskonių,druskos,pipiriukų maltų,smulkiai supjaustyti saulėje džiovintus pomidorus,alyvuoges ir taip pat sudėti į vištienos masę.Viską išmaišyti ir pilti ant ištiestos dvigubu sluoksniu folijos,suformuoti dešrą ,suvynioti gerai į folija ,jos kraštus užrišti,ir visą tokį gautą vyniotinį ar dešrą (kaip pavadinsi taip nepagadinsi)stipriai suvynioti siūlais,tada dėti į du maistinius maišelius ir dar kartą gerai suvynioti ir surišti siūlais. Dėti i didelį puodą su verdančiu vandeniu,kad dešra laisvai galėtų ten virti 45 minutes. Išvirus jo neišvynioti,o atvėsinti,ir nakčiai dėti į šaldytuvą. Ryte "išsilupame" ir mėgaujamės pusryčiaudami :)
Recepto šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą