2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Jautienos "biguzas"

Oj kaip aš mėgstu biguzus...niam niam,nors šiaip aš tokius patiekalus vadinu biguzynėm,bet turbūt elegantiškiau skamba "biguzas' :D Šį kart jis man gavosi skystokas,tai mano draugas nesuprato ar čia sriuba ar kas... :) bet buvo taip skanu,kad katilas greit ištuštėjo...

  1. 450g. jautienos
  2. 5 bulvės
  3. 2 morkos
  4. 1 svogūnas
  5. 3 skiltelės česnako
  6. 400g. pomidorų padažę koncervuotų pupelių
  7. 100ml.grietinėlės
  8. druskos
  9. maltų pipirų
  10. pipirų
  11. lauro lapas
  12. žiupsnelis kmynų
  13. 1 sultinio kubelis
  14. grietinės
  15. 40g.sviesto
  16. aliejaus kepimui
  17. saulėje džiovintų pomidorų tyrės
Gaminimas:
Jautieną supjaustyti mažais gabalėliais,pabarstyti druska,pipirais ir dėti kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi.Pabarstyti kmynais ir kepti apie 10min. Apkepusią mėsą dėtį į indą kuriame virsime biguzą.Į tą pačią keptuvę kur kepė jautiena dėti sviestą,kai jis įštirps ten pat sumesti pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir smulkintas česnako skilteles. Tuo metu kol svogūnai ir česnakai kepa,į puodą su jautiena pilti 700ml.užvirinto vandens, įtrupinti sultinio kubelį ir nelygiais gabalėliais įpjaustyti bulves ir morkas.Kai keptuvės turinys apkepęs jį taip pat sudėti prie jautienos, bulvių ir morkų. Įmesti lauro lapą ir pipirus,įspausti valgomąjį šaukštą džiovintų pomidorų tyrės ir virti 30min.Po to į puodą kratyti pupeles pomidorų padažę,įpilti grietinėlės,pamaišyti ir dar 15 min. pavirti. Baigus virti paskaninti druska ar maltais pipirais,ir žinoma,grietine.

1 komentaras:

  1. Taip pat vertinu įvairius biguzus, pakankamai greitai paruošiami ir puiki galimybė sunaudoti likučus įvairių ingridientų. Biguzą gaminau su šlapke vietoj jautienos, nes tik jos turėjau šaldytuve. ;) Skaniai pavyko. :))

    AtsakytiPanaikinti