- sauja špinatų
- sauja raudonųjų skaldytų lešių
- 1 morka
- 2 didelės bulvės
- 1 lauro lapas
- keli juodieji pipirai
- pusės vištienos sultinio kubelio
- pusė svogūno (naudojau violetinį)
- dešrelė (nebūtinai)
- 30g. sviesto
- 40ml.grietinėlės arba pieno
- 2v.š. grietinės
Į puodą pilti vandens, sudėti lešius ,pjaustytas bulves,lauro lapą,pipirus ir pusę sultinio kubelio.Viską užvirinti.Keptuvėje ištirpinti sviesto gabalėlį,į jį dėti smulkiai pjaustytą svogūno puselę,o kai svogūnas suminkštės taip pat priglausti ir tarkuotą morką.Pakepinti kol morkos suminkštės,tuomet keptuvės turinį kratyti į puodą su sultinių. Kad sriuba būtų sotesnė galima įpjaustyti dešrelių kaip aš padariau. Baigiant virti sriubą pilti grietinėlės arba pieno,taip pat šiek tiek įdėti grietinės dėl rūgštumo ir galiausiai prieš pat valgant sudėti špinatų lapus (jiems virti nereikia,tik šiek tiek išmirkti sriuboje).SSSssskanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą