2012 m. birželio 20 d., trečiadienis

Virtos kiaulių kojos ir žirniai su spirgučiais


Gal kai kam kiaulių kojų ir neįsiūlytumėm,bet receptas dėl tų ,kuriems šis "delikatesas" patinka,o kiti galite išbandyti labai skanią žirnių košę su spirgučiais. Mm kaip man patinka toks maistas ,kaimiškas lietuviškas :) Tarp kitko,ačiū pusseserei,kuri ir sugundė mane su šiuo patiekaliuku užmirstu...:)

  1. 4 pusiau perkirstos kiaulių kojos
  2. 1 morka
  3. 1 svogūnas
  4. 1 Česnako galva
  5. keli lauro lapeliai
  6. keletas pipirų
  7. druskos 3 ar 4 v.š.
Gaminimas:
Į dideli ir gilų puoda sudėti kiaulių kojas,nuplautą ir stambiai supjaustyta morką,nuluptą ir į dvi dalis padalintą svogūną, česnako galvą (neluptą),lauro lapus ,pipirus,druską ir viską užpilti verdančiu vandeniu,tiek ,kad apsemtų. Virti pusantros valandos,o jei neskubate valgyt ir šiek tiek ilgiau nepamaišys.(Morkos ir visi kiti ingredientai tik tam,kad kiaulių kojos virtų aromatingesniame sultinyje,jų valgyti nebūtina :))

Žirnių paruošimui reikes:
  1. apie 300g. skaldytų žirnių
  2. 100g. lašinukų
  3. druskos
  4. džiovintų krapų
  5. puses svogūno
Gaminimas:
Žirnius užpilti vandeniu,kad apsemtų beveik dvigubai,įberti šiek tiek druskos ir virti apie 30min.Vis patikrinant ,kad nesutižtu.Tuomet supjaustyti smulkiai svogūna ir lašinukus. Pirmiausia į keptuvę dėti kepti lašinukus,kai jie šiek tiek apkeps ir paleis savo riebalus,prie jų priglausti ir svogūną.Kepinti kol svogūnas pagels. Kai žirniai išvirę ,jei nuvirė ne visas vanduo,jį nupilti ir sumaišyti su visu keptuvės turiniu ir valgyti,arba antras variantas daryti kaip aš dariau: sudėjau žirnius sumaišytus su krapais į dvi čenakines,dar šiek tiek šliūkštelėjau vandens (kad neišsausėtų),ant viršaus uždejau kepintus spirgučius su svogūnų (su visais riebalais) ir pašoviau pusei valandos į 200 laipsnių orkaitę. Žirniai labai skaniai iššuto su spirgučiais ir riebalais,o valgant juos su kiaulių kojomis iš vis buvo pasaka...:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą