Reikės:
- 1 indelio konservuotų rūgštynių (naudojau "Daumantų")
- 3 kietai virti kiaušiniai
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- pusės svogūno
- 50g.sviesto
- 1l.višienos sultinio
- 1 lauro lapas
- 1v.š. manų kruopų
- 100ml.grietinėlės
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų
Keptuvėje su sviestu pakepinti smulkintą svogūną ir sukratyti jį į puodą su sultiniu.Bulves supjaustyti nelygiais gabalėliais ir virti sultinyje,ten pat dėti ir lauro lapą,įmesti kelis pipirus,dėti druskos pagal skonį ir suberti šaukštą manų kruopų (sriuba tuomet buna tirštesnė).Kai bulvės beveik išvirusios,į puodą sudėti konservuotas rugštynes ir virtus supjaustytus kiaušinius.Sriubą virti tol kol bulvės bus visiškai išvirusios ar net truputėlį ilgiau. Baigus virti,supilti grietinėlę ir....viskas ,galima valgyti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą